Komen 118, 6223 Komen 040 645 767 info@szkomen.si

Športne prireditve društev

Štanjelski tek

Športno kulturno društvo Hruševica vsako prvo soboto v decembru organizira tradicionalno tekaško prireditev Štanjelski tek. Tek po neokrnjeni kraški pokrajini sodi med enega lepših pri nas, pot je speljana po makadamski poti skozi kraško gmajno in borov gozd. Skupna dolžina proge je 10 km, višinska razlika 120 m. Start in cilj teka sta pri Lovski koči Štanjel.

Povezava: https://skd-hrusevica.si/

Hruševljanski pohod

V mesecu marcu Športno kulturno društvo Hruševica organizira Hruševljanski pohod. Krožna pot po krasni kraški pokrajini se vsaki dve leti menja. Enkrat nas pot iz Hruševice vodi proti Štanjelu in Lukovcu in nazaj, naslednje pa proti Avberju in nazaj. Ob poti si pohodniki ogledajo posebnosti kraške krajine in kulturne znamenitosti. Pohod je namenjen rekreativcem in družinam.

Povezava: https://skd-hrusevica.si/

Zelena noč

Zelena noč – nogometni turnir NK Komen na travnatem igrišču na Grofovski se tradicionalno izpelje na predvečer praznika Občine Komen. Namenjena je populaciji še aktivnih nogometašev kot tudi številnim rekreativcem. Športno dogajanje spremljajo nastopi glasbenih skupin in tekmovanja v družabnih igrah.

Povezava: https://www.facebook.com/nkkomen

Plesna produkcija Be Funky

S svojo plesno produkcijo Plesno društvo Be Funky vedno znova navduši občinstvo in iz njega izvabi lepe občutke. Sproščenost in energija, srčnost, toplina, prepletanje generacij plesalcev od 3 do 82 let. Iz vsakega plesalca vedno izvabijo najboljše. Svoj pogled na življenje in svet jim s tem uspe širiti.

Povezave: https://www.facebook.com/PlesnoDrustvoBeFunky

https://befunky.si/

Košarkarski turnir GoKras

Tradicionalnemu košarkarskemu turnirju GoKras, ki ga prireja Športno košarkarsko društvo Kras, so ob sodelovanju različnih partnerjev iz področja športa, izobraževanja in sociale dodane vsebine, ki pripomorejo h kvalitetnejši izvedbi programa. Dejstvo je, da so ravno področja športa, izobraževanja, ter sociale tisti element, ki skupnost povezujejo, jo gradijo in ji dajejo določeno identiteto.

Povezava: https://www.facebook.com/SKDKras

PDF: Predstavitev turnirja GoKras22

Medgeneracijski turnir v malem nogometu Štanjel

Kot zaključek sezone igranja nogometa na asfaltnem igrišču ob Zadružnem domu v Štanjelu Športno kulturno društvo Biser Krasa Štanjel vsako leto prireja tradicionalni nogometni turnir. Na turnirju se pomerijo ekipe rekreativnih nogometašev različnih generacij. Športnemu dogodku se vedno pridružijo številni krajani iz Štanjela in okolice.