Komen 118, 6223 Komen 040 645 767 info@szkomen.si

Novice

Slavnostna seja ob 50 letnici delovanja NK Komen

Dvorana Kulturnega doma v Kobjeglavi je bila v petek, 27.1.2023 skoraj premajhna. Slavnostne seje ob 50 letnici delovanja NK Komen so se poleg župana ter predstavnikov Občine Komen, uglednih predstavnikov nogometa in športa, trenerjev, nogometašev vseh generacij, staršev, navijačev in podpornikov kluba udeležili tudi številni ljubitelji te »najpomembnejše postranske stvari na svetu«.

Začetek slavnostne seje je pripadal mladim nogometašem NK Komen, ki so s tekmovalnim vzklikom vse navzoče v dvorani pozdravili. Predstavitev kluba in njegovega 50 letnega delovanja je na kratko povzel predsednik NK Komen Adrijan Spačal. Sledili so pozdravni govori župana Občine Komen mag. Erika Modica, člana Izvršnega odbora OKS-ZŠZ Mirana Müllnerja, podpredsednika NZS Gvida Mravljaka, predsednika MNZS Koper Boruta Knafelca, predsednika MNZS Nova Gorica Tomaža Horvata ter predsednika Športne zveze Komen Rajko Kralja. Vsi po vrsti so poudarili velik prispevek, ki ga NK Komen za razvoj nogometa in športa na Komenskem Krasu daje. Če povzamemo besede enega izmed govorcev: »Brez otroškega smeha na igrišču ni nogometa!«  Odločitev, da se poleg članske ekipe z vso predanostjo dela tudi z mladimi je za lokalno okolje in zdrav življenjski slog izrednega pomena. Mladi so tisti, ki bodo v lokalnem okolju v prihodnje skrbeli za razvoj kluba, nogometa in športa nasploh. Slavnostno sejo so z energijo nabitimi plesnimi vložki dodatno popestrile plesalke Plesnega društva Be Funky. Svečanemu dogodku je sledilo še sproščeno druženje ob pršutu in teranu.        

Posebej velja omeniti vse ustanovitelje in zaslužne športne delavce NK Komen. Brez njihove vizije, srčne predanosti ter številnih ur prostovoljnega dela nogometa in športa na Komenskem Krasu najbrž ne bi bilo. Velik poklon in čestitke NK Komen za 50 let uspešnega delovanja.